Wordpress Beyaz Ekran Hatası Nedenleri Ve Çözümü

About Me

header ads

Wordpress Beyaz Ekran Hatası Nedenleri Ve Çözümü

WORDPRESS BEYAT EKRAN ÇÖZÜMÜ


Bir Wordpress kullanıcısıysanız beyaz ekran hatası ile karşılaşmanız olağan bir sonuçtur. Ama Endişelenmeyin beyaz ekran hatasının çözümü bizde.

Öncelikle böyle bir sorun yaşıyor olmanız yapmış olduğunuz bir hatadan kaynaklanmadığını bilmelisiniz. Ayrıca ilk olarak hosting firmanız ile iletişime geçmenizede gerek olmadığını bunun size zaman kaybettireceğini bilmelisiniz.

Beyaz Ekran Hatası alınca Yapılacaklar 


  1. WordPress yönetim panelinize ulaşmalısınız,  ulaşamıyorsanız doğrudan FTP üzerinden hata gideriniz.
  2. Bellek limitinizi kontrol ediniz.
  3. Eklentilerinizi kontrol ediniz.
  4. Temalarınızı kontrol ediniz.
  5. Eğer bunlardan hiç biri başarılı olmaz ise, WordPress hata giderme modunu aktif hale getirerek loglarınızı kontrol ediniz.
Beyaz ekran hatasının kaynağını bulabildiysek çözüme ulaştık sayılır. Diyelim ki sebebi Memory Limiti  hatası olsun, çözümü için uygulayacağımız yöntem aşağıdaki gibi olacak.

Öncelikle tercih ettiğiniz bir yöntem ile ftp bağlantısını kurun, 
kurduğunuz bağlantıda çıkan dosyalardan httpdocs  klasörünü seçin,



Bu klasörün içerisindeki wp-config.php dosyasını bulduktan sonra sağ tıklayarak View/Edit seçeneğine tıklayınız.


Açılan ekranda ctrl+F tuşuna basarak WP_MEMORY_LIMIT  kelimesini arattırın çıkan sonuç üzerinde yazan limiti yükseltmeniz yeterli olacaktır. Örnek verecek olur isek limitiniz 20M veya 40M olabilir. Bu limiti 64M yapmanız tüm sorunlarınızı çözecektir. 

Diyelim ki yaptığınız aramada hiçbir sonuç bulamadınız bunu  için yapmanız gereken tek şey ana PHP tagları arasına aşağıdaki satırı eklemeniz:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘64M’);

yaptığınız işlemleri kaydettikten sonra sayfayı yenileyerek sorunun ortadan kalktığını web sitenizin normal çalışmasına geri döndüğünü görmenizi sağlamaya yetecektir. 



Artikel Terkait

Sizin için öneriler × +

Yorum Gönder

0 Yorumlar