Site Pingleme Nedir? Pingleme NasIl YapIlIr

About Me

header ads

Site Pingleme Nedir? Pingleme NasIl YapIlIr



Site Pingleme Nedir?  Pingleme Nasıl Yapılır?



Merhaba WebinSokagi ziyaretçisi,

Bugün Ping atma ile ilgili kafanızda oluşan soruları çözmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Ping atmak siteme zarar verir mi?

Normal prosedürlere uygun davranmışsanız bu sitenize zarar vermez. Nedir bu prosedür derseniz sitenize yeni bir içerik eklemeden yapacağınız her pingleme işlemi sitenize geri dönüşü zor zararlar verir.

Hangi Yollarla Ping atabilirim?

Benim tavsiye edeceğim bir kaç site mevcut bunları biraz dan aşağıda listeleyeceğim sitelerin sayısını az bulup aman boş ver demeyin unutmayın önemli olan doğru ve başarılı Ping atmak

Pingomatic

Easypings

Bir de google amcanın kendisinden faydalanabilirsiniz. Google gibi getir (Googlebot) özelliğini kullanmanız için öncelikle sitenizi onaylamış olmanız gerekiyor. sitenizi onaylamak artık çok daha kolay ancak bunu bir başka yazımda anlatacağım. Şimdi sitemize google amcayı nasıl çağırırız ona odaklanıyoruz.

Mülkümüzü onayladığımızı varsayıp yazıma devam ediyorum. ilk olarak webmasters/tools/ adresinden onaylı mülkümüzü yönetmeye başlıyoruz. Ekranın solunda birçok seçenek gelirdiğini göreceksiniz bizim şuan için işimize yarayacak olan Tarama yı tıklayıp açılan menüden Google gibi Getir  seçeneğini tıklıyoruz, karşımıza çıkan paneli iki amaç için kullanıyoruz. ilk amaç her girdiğimiz içerik için google çağırma (500 adet) ikincisi ise anasayfa url'esi (10 adet)

Örnek verecek olursak

ilk Seçenek için : http://www.haberinbasi.com/biyografi/mustafa-kemal-ataturk-biyografisi/20/01/2018/ sadece kırmızı ile işretli adres satırını ekliyoruz.

İkinci seçenek için:  http://haberinbasi.com/ hiçbir ekleme yapmadan (mobil/masaüstü) bunu ay içerisinde en fazla 10 kez kullanarak google amcayı kendi ana sayfamıza uğratabiliriz.

Getir / Getir ve Oluştur seçeneklerinden biri ile işlemi tamalıyoruz.

İlk başlarken bahsettiğim siteme zarar verirmi sorusuna bir küçük detay daha ekliyeyim

Tarayıcınıza [ http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:haberinbasi.com&num=1&strip=0&vwsrc=0 ] kırmızı ile işratlediğim alana kendi site adresiniz gelecek şekilde kopyala yapıştır yaparsanız sitenizin en son ne zaman pinglendiğini bilir ve yeni bir yazı eklemediğinizi varsayarsak bu durumda sitenizi pingletmek kötü sonuçlar doğurabilir.

Peki benim sitem wordpress bu işi ben otomatik yaptırmak istiyorum mümkün mü? Diye soracak olursanız onun için de doğru adrestesiniz.

Wordpress Seo için Ping Siteleri   yazımızı inceleyerek işinize yarayacak cevaplara ulaşabilirsiniz.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Paylaşırsanız sizinde bana faydanız dokunmuş olur.



HERKESE İYİ BLOGLAR . . !


Artikel Terkait

Sizin için öneriler × +

Yorum Gönder

2 Yorumlar