Blogger Siteni .com Adresine Yönlendirme

About Me

header ads

Blogger Siteni .com Adresine Yönlendirme




Bu gün Sizlere Blogger sitelerinde ziyaretçi istatistiğini bozan ülke uzantı yönlendirmesini nasıl kaldıracağınız ile ilgili bir makale hazırladım.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu kodu kullanmak sitenizin arama motorlarında yaşadığı sıralama kaybını ve ziyaretçi sayaçlarında oluşan hatalı sayımlar düzeltilecek. Nasıl mı? açıklama çok basit aslında site adresi Örnek olarak webinsokagi.blogspot.com.tr bu Türkiye uzantılı adresimiz girişlerin hepsi Türkiye'den olduğu sürece sorun yok. Peki ya yurt dışından çektiğiniz ziyaretçiler mesela Almanya'dan biri sitenizi ziyaret etti adres satırı webinsokagi.blogspot.com.de olacak sürekli yaşanan bu adres satırındaki değişiklik sitenizi toplam ziyaret eden kişilerin size tam olarak yansımasını engelleyecek bunun yanında google sıralamanızda düşecek hatta Alexa değeriniz negatif etkilenecek. Aşağıda vermiş olduğum kodları doğru şekilde yerleştirmeniz halinde bu karmaşadan kurtulmuş olacaksınız.

Gelelim bu kodu nereye kopyalamamız gerektiği kısmına,

Blogger.com  dan düzenlemeyi uygulayacağımız sitemize giriş yapıyoruz,

Tema ' yı seçip HTML düzenleyi tıklıyoruz, sitemize ait html kodlarımıza ulaştıktan sonra ctrl+f tuşuna basarak kodların arasında <head> kodunu arattırıyoruz, bulduğumuz <head> etiketinin hemen altına bir boşluk açıp kopyaladığınız kodları yerleştiriyoruz. Son olarak Temayı Kaydet diyerek kodlarımızın onaylanmasını bekliyoruz. Kodların çalışma kısmında hiçbir porblem yoktur eğer temayı kaydet dedikten sonra hata alıyorsanız bunun iki sebebi olur,

1. sebep kodları farkında olmadan eksik aldınız

2. sebep ise kodları yapıştırırken yanlışlıkla bir kod arasına yerleştirdiniz.

Nasıl düzeltirim derseniz, klavyeden "ctrl+z" tuşlarına birlikte basıp eklediğniz kod silininceye kadar tekrarlayın ( ilkinde silinmesi gerek) daha sonra kodu tekrar kopyalayıp boşluk bıraktığınız satırın en başına yapıştırın.

[<script type="text/javascript"> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1'){ var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1'){ var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); }window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script> <a href="http://webinsokagi.blogspot.com" target="_blank"/>]


Artık sizin sitenizde webinsokagi.blogspot.com gibi uzantısız oldu.

Önemli bir hatırlatma  Bu değişiklikleri yapmadan önce mutlaka sitenizin bir yedeğini alın. 


  Bol Hitli Çok Yorumlu Günler Diler

Artikel Terkait

Sizin için öneriler × +

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. TYN Danışmanlık

    Web Tasarımı , SEO , Schengen vizesi ve daha bir çok alanı ile siz değerli talep sahiplerinin hizmetine açılmış olan şirketimiz, İzmir merkezli olarak hizmet vermekte olup tüm talep sahiplerinin bütçelerine hitap etmektedir.

    Web tasarımı : 3 günde anahtar teslim tanıtım web sitesi. Hosting + Domain ve herşey dahil fiyat 500 TL dir. Bizim sitemizde basit html5 + css kullanılarak hazırlanmıştır. İnceleyebilirsiniz.

    SEO : Kim google da ilk sayfada olmak istemez ki. Özenli bir çalışma ile bu mümkündür. Anahtar kelime analizi, makale paylaşımı, sosyal medya hesap yönetimi , google üzerinden anahtar kelime ile organik ziyaretçi ,, kaliteli backlink alınması vb... yöntemleri ile çok kısa sürede google da ve alexa da yükselin.

    Schengen Vizesi , Yurt dışı vize danışmanlığı : Herkesin bildiği gibi schengen vizesi öncesinde bir takım evrak işlemi mevcuttur. Ve bu evrak işlemleri yorucu bir süreçten ibarettir. Sizleri bu yorucu süreçten kurtararak tüm evrak işlenmlerinizi hallediyoruz, konsolosluktan randevunuzu alıyoruz. Sizlere sadece başvurunuza katılmak kalıyor.

    Mobil ödeme bozdur , mobil ödeme nakit : Bu sistemimiz tamamen 3. partiler ile sağladığımız bir hizmettir. Bildiğiniz gibi faturalı ve faturasız hat kullanan tüm hat sahiplerinin mobil ödeme ile yasal bir alışveriş hakkı bulunmaktadır. Bazı websiteleri mobil ödeme ile bakiye yükletmektedir. Fakat bu bakiyeler gerçek paraya dönüştürülemez. Bizler burada o siteye bağlı bir oyun ile ticaret yaparak bu parayı gerçek bakiyeye çeviriyoruz. Unutmayın!!! komisyonlar, kullanılan sitelere ait komisyonlardır. Tarafımız ile hiçbir alakası yoktur ve bizler asla faiz ile para vermiyoruz. Sadece mobil ödemenizi hizmet bedeli karşılığı nakit e çeviriyoruz.

    Derhal aşağıdaki bağlantılardan sitemizi ziyaret edip taleplerinizi iletebilirsiniz.

    http://www.tyndanismanlik.site/index.html

    http://www.tyndanismanlik.site/seo.html

    http://www.tyndanismanlik.site/schengen-vizesi.html

    http://www.tyndanismanlik.site/mobilnakit.html

    http://www.tyndanismanlik.site/mobil-odeme-nakit.html

    http://www.tyndanismanlik.site/mobil-odeme-bozdur.html

    http://www.tyndanismanlik.site/talep-formu.html

    YanıtlaSil
  2. açıklayıcı yazı için tşkler

    YanıtlaSil