BLOGGER HESABI NASIL AÇILIR

About Me

header ads

BLOGGER HESABI NASIL AÇILIR

Blogger Hesabı Açma


Webinsokagi olarak Resimli Blogger Hesabı Nasıl Açılır? Nelere ihtiyaç duyulur ve Neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz.

Blogger alt yapısı ile Web sitesi açmaya karar verdiniz. Artılarını ve eksilerini karşılaştırmış olmalısınız. Ben yine de biraz bahsetmek istiyorum. En büyük artısı Google gibi güçlü bir alt yapıya sahip olması ve hazır temalarının bulunması. Eksi yanları ise var olan geliştirilmiş TEMA’lar üzerinde keyfinizce oynamalar yapamıyor olmanız.

Gelelim Blogger hesabı Açmak için gerekenlerin listesine.

1- Gmail hesabı
2- Bir Web sitesi ismi
3- Mobil Uyumlu Tema

Sırasıyla işlemleri yapmaya başlayalım
Gmail.com ‘dan bir adet e-posta adresi alıyoruz, tavsiyem kuracağınız Web sitesi adresi ile aynı olmasıdır. E-posta adresini aldıktan sonra Blogger.com adresini açıp oturum açmak için aldığımız e-posta adresini kullanarak giriş yapıyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda Web sitesi sloganı ve Web sitesi adresi alanlarını doldurup blog oluştur butonuna basıyoruz. Web Site adresi kısmını blogspot.com olarak otomatik doldurulacağını ve uygun adres oluştuğunda sağ tarafında bir çek işareti olacağını unutmayın.

Web Site adresiniz http://website.blogspot.com.tr olarak kaydedilecektir.

Geldik son aşamaya bu kısım siteniz açısından aşırı öneme sahiptir. Seçeceğiniz tema geleceğinizi şekillendirecektir. Günümüzde internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu mobil ve ya tablet cihazlar kullanmakta sizde temanızı seçerken Mobil Uyumlu Tema olmasına dikkat etmelisiniz.

En İyi Mobil Temalar a Web sitemizin Blogger Temalar kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Blogger Tema Nasıl Yüklenir


Blogger.com sayfasına hesabımızla giriş yapalım, Tema sekmesini seçelim karşımıza çıkan ekranda [ Yedekle/Yükle ] seçeceğini tıklıyoruz.

İndirmiş olduğunuz Tema dosyasının içindeki xml dosyasını arka ekranda bekletiyoruz, [Yedekle/Yükle] sekmesine tıklayınca karşımıza çıkan ekranda iste dosya seç ister arka ekranda beklettiğimiz xml dosyasını sürükle bırak şeklinde ekliyoruz ve Yükle sekmesini tıklıyoruz. Kısa bir zaman diliminde Tema Web sitesine yüklenecektir.

Bundan sonrası kurulum dosyasındaki talimatları izleyerek temanıza son ayarları vermektir.

Blogger Hesabı Nasıl Açılır yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ancak aşağıdaki vereceğim çok önemli ip uçlarınızda okumanızı tavsiye ederim.

Blogger Seo Ayarları

SİTE içi Seo Ayarları

SİTE Dışı Seo Ayarları

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Tüm yazılarımızı incelediyseniz Blogger tabanlı oluşturduğunuz Web sitenizin temel ihtiyaçlarını karşılamış olacaksınız.

Bir başka yazımızda görüşmek dileğiyle.

Herkese İYİ BLOGLAR

Artikel Terkait

Sizin için öneriler × +

Yorum Gönder

1 Yorumlar